BlueCity Offices

Year
2017

Location
Rotterdam

Client
BlueCity

Op 31 maart 2017 opende BlueCity haar kantoorvleugel in de voormalige discotheek Club Tropicana. De kantoorvleugel is het eerste gedeelte van het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam dat getransformeerd is. Het kantoorconcept is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen.

Binnen een jaar transformeerde BlueCity 1300 vierkante meter voormalig discotheek naar 100 circulaire werkplekken, variërend van gedeelde tot eigen kantoren en vaste of flexibele werkplekken.De verbouwing is uitgevoerd onder leiding van partners COUP, Superuse Studios en Workspot.

Representatieve ruimte voor circulaire bedrijven.

Met de kantoorvleugel wil BlueCity circulaire bedrijven representatieve ruimte bieden en zo meer samenwerking en innovatie stimuleren.

Inmiddels zijn er o.a. circulaire design- en projectbureaus Verdraaid Goed en Masters that Matter en architect- en ontwerpbureau Superuse Studios, Better Future Factory en stichting ifund gevestigd.

Door de kantoren in een nieuwe inbouw te plaatsen hoefde de gevel voorlopig niet aangepakt te worden.

Transformatie van zwembad tot voorbeeldstad.

De kantoren en werkplekken zijn een aanvulling op het aanbod aan productieruimtes en het BlueCity lab die ook in het pand worden gerealiseerd. 

Meerdere biobased ontwerpers die eveneens werken in het lab hebben hier hun kantoorplekken.

Het eerste deel van de transformatie van zwembad tot voorbeeldstad is voor 90% circulair. De eerste, ruim 1.300 vierkante meter van de in totaal ongeveer 10.500 duizend vierkante meter is gereed.

Credits

Ontwerpteam

Superuse Studios

Ontwerp en projectarchitecten

Floris Schiferli, Maartje Kool

Uitvoering

...

Project Archive

Locations

Superuse Rotterdam
Maasboulevard 100 (BlueCity)
3063NS Rotterdam

+3110 4664 444
info@superuse-studios.com

Superuse China
No.1 North, 3818 Warehouse
798 Art District, Beijing

+86 1324 1111 711
info@superuse-studios.cn

Superuse Amsterdam
Korte Papaverweg 2c
(De Ceuvel)
1032KB Amsterdam