Eamescape

In het begin van de samenwerking met Vitra was de voor de hand liggende eerste vraag die wij stelden: “wat voor design afval hebben jullie?” De strenge kwaliteitseisen van Vitra veranderen duizenden goed ontworpen gegoten aluminium onderdelen van Eames stoelen in afval, omdat de chromen afwerking niet perfect is.

Een tweede afvalstroom komt voort uit kleurveranderingen bij kunststof stoelen. Als de kleuren veranderen bij het spuitgieten dan veranderen de bekende Eames kuipstoelen in psychedelische hippie varianten.
Ondanks dat ze zijn ontworpen in de zestiger jaren wordt dit niet gewenst. De stoelen worden vernietigd, omdat plastic met gemengde kleuren niet hergebruikt kan worden. Wij vonden dat de kleurvariaties gewenste verzamelobjecten zijn en maakten er een schommel van.

Drie van deze ergonomisch gevormde rugleuningen konden gecombineerd worden tot ‘driehoeken’. Door deze driehoeken te combineren ontstond een ruimtelijk vakwerk dat een landschap was met meervoudige functionaliteit. Dit vakwerk is vervolgens bekleed met latjes eiken, beuken en essen resthout. Dit samen maakt het zit-lounge-eet-speel-slaap landschap: Eamescape.

Eamescape is geplaatst tegenover het museum van Gehry met uitzicht op gebouwen van Ando en Herzog en de Meuron. Vanaf de openingsdag was Eamescape in gebruik door de bezoekers van het Vitra design museum en konden we het een succes noemen.

Comments (0)
Show Hide

Design
Weil am Rhein (DE)
2012
Frames van Charles en Ray eames stoelen, hout

Contact
Let's talk about your next project