Casa Sessanta

Op uitnodiging van Architettando deed Superuse mee aan een architectuurfestival in het historische stadje Cittadella in Italiƫ. Vier paviljoens zouden het straatbeeld tijdelijk opfleuren en daarmee de gemeenschap uitdagen om na te denken over hoe ze de openbare ruimte beter kunnen gebruiken.

Op een weinig gebruikt stukje gras langs de rondweg om Cittadella kreeg Superuse drie grote uitdagingen. In minder dan een week;

1. Gratis, tweedehands materiaal vinden
2. Met de oogst een ontwerp maken
3. Voor de plek het op locatie bouwen met gereedschap dat we vanuit Nederland hadden meegenomen

Architettando liet ons een aantal locaties in de stad zien en daar vonden we 22 houten kozijnen met glas, een aantal eikenhouten schermen met planken uit een winkel en een kleine hoeveelheid metalen stangen en profielen.

Casa Sessanta is een schuilplaats voor drie personen om een drankje te drinken, te praten over het dagelijks leven en misschien over wat dit stukje gras in de toekomst kan zijn. Want deze plek kan meer zijn dan een veldje waar je de hond kan uitlaten. Er is een prachtig uitzicht op de stadsmuren van Cittadella, iets dat je niet kunt zien vanuit het park tussen de muren en de gracht.

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Cittadella (IT)
2014
Raamkozijnen, winkelinrichting, stalen onderdelen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project