Chairway to Heaven

De bibliotheek van de expositie is gemaakt door de stoelen, pallet structuur en het Franse bouwbesluit als uitgangspunt te nemen voor het ontwerp.
Het hoofddoel was een niveau maken waar bezoekers de grootsheid van de ruimte kunnen ervaren. De trap is gebouwd met de meest rechte stoelen, omdat deze stevig verbonden konden worden. Door ‘toeval’ paste de achterkant van de oranje stoelen precies in de leuning van de chairway, waarmee een licht gebogen leuning ontstond.
In bouwen met afval bestaat geen toeval. Als er goed ‘geluisterd’ wordt naar het materiaal dan blijkt alles te passen en is de ontwerper alleen degene die richting geeft aan het materiaal.
De installatie dient volgens een bepaald protocol gebruikt te worden. Men begint met het pakken van een boek van de vloer en je schoenen ervoor in de plaats te leggen. Hierna bestijg je de installatie en bekijk je eenmaal boven het boek en bewonder je de ruimtelijkheid en je omgeving.

Team: Césare Peeren
Samenwerkingen: Jan Körbes, Marco Broeders

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Bordeaux (FR)
2009

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project
Contact