De Vlek

Vanaf zaterdag 3 september tot en met zondag 11 september 2011 heeft Superuse samen met andere architecten en ontwerpers in Tilburg aan De Vlek gebouwd. Wij maakten speellandschap ‘Het Splinterparadijs’, samen vormen ze het huttenfestival, zoals beschreven in de introtekst.

“Ronkende zagen, tikkende hamers, de geur van hout. Vanaf zaterdag 3 september wordt er een week lang door architecten, ontwerpers, kunstenaars en verder ieder die daar zin in heeft, een dorp gebouwd. Rondom de polygonale hal in de Spoorzone van de stad Tilburg. Op do 8 september om 16.00 uur opent Ruud Vreeman het Feest van Rook & Vuur, dan is het merendeel van de bouwwerken in de Vlek klaar en start het Programma van Leven.”

Onze bijdrage was een speellandschap van resthout, met name pallets en steigerhout, dat de binnen- en buitenkant van de voormalige treinwerkplaats in verbinding bracht. De vroegere ventilatiegaten zijn bekleed met kleurige tapijttegels om het speellandschap op verschillende plekken te betreden. Hier kon je klimmen en klauteren, over de brug naar het uitkijkpunt of met de glijbaan weer het festivalterrein op. Naast de kantine van Piet Hein Eek was nog een kleine glijbaan gemaakt zodat ouders makkelijk met de jonge kinderen terecht konden.

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Tilburg (NL)
2011
Pallets, steigerhout, tapijttegels

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project