Festa Lean Means

FESTA is fantastisch om meerdere redenen, maar belangrijk is dat het van alles kan zijn en kan worden. Het kan zichzelf blijven transformeren van kunstinstallaties tot straatfeest en van onderzoekstentoonstelling tot sociaal bindmiddel.

Door het betrekken van studenten blijft FESTA altijd verfrissend en met het aanstellen van een externe Creative Director, zoals wij in 2016, kunnen iedere editie verschillende thema’s geagendeerd worden. Door deze ideeën in kleinschalige interventies te testen kunnen studenten praktische ervaring op doen, niet alleen over ontwerpen, maar ook over het plezier en de uitdagingen van 1:1 werken.

Het is fantastisch om te zien hoe ons het thema “We have the means” en het gedachtegoed van Superuse opgepakt is door de verschillende ontwerpstudios uit Australië en Nieuw-Zeeland. Veel van de installaties zijn ook na het festival goed terecht gekomen, zoals de insteek was.

FESTA zou nooit zo goed geslaagd zijn zonder alle vrijwilligers en betrokken sponsoren die het (mede) mogelijk gemaakt hebben. Het is een eer dat wij als Nederlands bureau een bijdrage konden leveren aan dit festival in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Het mag met recht een volksfeest heten, waar het leven en de weerbaarheid van deze getroffen stad gevierd wordt.

Interventies
Christchurch (NZ)
2016
Stalen betonstempels, betonnen contragewichten, zaagresten CLT, lokale reststromen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project