Gibbon’s Rent Gates

Gibbon’s Rent is een verborgen juweeltje in de drukke stad Londen. Om mensen nieuwsgierig te maken naar deze prachtige buurttuin zijn er twee poorten gemaakt bij de ingangen om de aandacht te trekken. Voorbijgangers vangen een glimp op van de betonnen plantenbakken die hen naar de groene oase leiden.

De staalconstructies vormen de toegangspoorten van deze bijzondere tussenruimte. Het hoofdmateriaal is contourplaat. Dit ontstaat bij het snijden van elementen uit stalen platen, welke gebruikt worden voor alle mogelijke metaalproductie. De rest van de plaat blijft over en wordt meestal weer gerecycled. Niet in dit geval: de platen zijn bewaard gebleven en dienen hier als semi-transparante bekleding van de ingangen.

De poorten mogen overwoekerd worden door de planten die op en achter de constructie staan. Op termijn zal dit een robuuste en weelderige groene doorgang creëren voor het wondertje dat daarachter verborgen ligt voor de oplettende wandelaar.

De buurttuin zelf is opgezet in 2012 door onze opdrachtgever, The Architecture Foundation, in samenwerking met Southwark Council. Het is ontworpen door architect Andrew Burns en landschapsarchitect Sarah Eberle.

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
London (GB)
2014
Contourplaat, stalen profielen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project