Groene stadsgevel

Met de groene stadsgevel won Superuse een prijsvraag uitgeschreven door de gemeente Rotterdam voor een tijdelijke invulling van het terrein voor het stadskantoor achter het Stadhuis op de Coolsingel.

Van begin 2011 tot aan de start van de bouw van het nieuwe stadskantoor medio 2012 lag een braakliggend terrein achter het stadhuis grenzend aan het monumentale deel van het Stadskantoor. Voor de tijdelijke invulling hiervan werd een prijsvraag uitgeschreven waarbij omwonenden en ondernemers uit de nabij gelegen winkelstraten het meest aantrekkelijke plan mochten kiezen.

Superuse ontwierp een groene ontmoetingsplek met op de gehavende gevel van het stadskantoor een kunstwerk van bloemen en planten. De bestaande schotten op het stadskantoor werden voorzien van plastic potten zodanig geranschikt zodat zij een boom vormden. Deze potten werden gevuld met seizoensgebonden planten zodat de boom ieder jaargetijde een andere uitsraling gaf. Het regenwater wat op het dak van het stadskantoor werd opgevangen in grote containers werd via een irrigatiesysteem gebruikt om in drogere tijden de planten van water te voorzien. De planten hebben naar schatting zo’n 20.000 kg CO2 uit de atmosfeer omgezet.

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Rotterdam (NL)
2010
Bestaande schotten, plantenpotten, regenwater

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project