Ja Natuurlijk

Voor Ja Natuurlijk heeft Superuse Studios in samenwerking met REFUNC een aantal installaties en de museumwinkel gebouwd. In regeringsstad Den Haag is bestuurlijk afval gevonden, in dit geval afgedankte CRT beeldschermen. De winkel is gemaakt van zoveel mogelijk series gelijke schermen, waaruit het glas en alle waardevolle materialen verwijderd zijn.
De overige schermen zijn gebruikt voor twee van de drie observatieposten voor de mensensafari van Sjaak Langenberg en Rosé de Beer. Vanuit deze posten kunnen kinderen volwassen bestuderen in hun natuurlijke habitat. De derde observatiepost is gemaakt door REFUNC en is tevens de verbinding tussen tuin en duin, bezoekers kunnen via deze route het bosje naast de tuin van het GEM bezoeken.

De winkel verkoopt boeken, gadgets en producten van Nudge. Het assortiment is speciaal afgestemd op de tentoonstelling van Ja Natuurlijk. Onze opdracht was om een winkel te maken die de hele entree kan vullen, maar zich ook terug kan trekken op een kleiner oppervlak. Daarnaast was er de wens om afsluitbare bergruimte te hebben voor de voorraad. Om dit mogelijk te maken hebben we de grote vorm gemaakt van CRT schermen en het flexibele gedeelte opgelost met trolleys van KLM. Deze trolleys zijn verrijdbaar en kunnen gestald worden binnen de wand van schermen.

Team: Jos de Krieger, Césare Peeren, Loes Glandorff, Nienke Heijes, Constanze Buckenlei, Dirk Overduin.

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Den Haag (NL)
2012

Contact
Let's talk about your next project
Contact