Vrijstaat Leidsche Rijn

Op de grens van Utrechts uitbreidingswijk Leidsche Rijn staat een unieke verzameling boerderij gebouwen; “Hof ter Wijde”. De boerderij is herbestemd tot een creatieve speelplek voor kinderen. Via Vinex gaf Superuse de opdracht om de boerderij om te vormen tot een vrijstaat: een plek waar kinderen verschillende kunstvormen kunnen ontdekken.

De boerderij staat te boek als monument, wat betekent dat de constructie niet aangepast mag worden. Interne ruimtes zijn gemaakt zonder de originele bouwdelen aan te tasten.

De ruimtes in de voormalige stal zijn gemaakt van ongeveer 150 hergebruikte deuren. De glazen panelen in de deuren zorgen voor transparantie, waardoor licht naar binnen kan vallen en oogcontact mogelijk blijft. Sommige muren kunnen verplaatst worden om de ruimte van functie te laten veranderen. Zo kan de workshopruimte transformeren in een podium met backstage voor voorstellingen, een gesloten studio of een tentoonstellingsruimte voor installaties of visuele kunst. In de voormalige boerderij zijn de verschillende ruimtes in hun oorspronkelijke karakter bewaard. Ze zijn ingericht als eetkamer, vergaderruimte en kantoorruimtes.

Reacties (0)
Toon Verberg

Architectuur
Utrecht (NL)
2010
Deuren

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project