Klimaatark

De Klimaatark is een informatiecentrum over milieu en omgeving, volledig ingepast is in het polderlandschap. De traditionele dijk is herontdekt als een systeem om warmte, water en energie te produceren, bewaren en delen. Hiermee is het een voorstel voor de Nederlandse versie van het Amerikaanse Earthship concept.

PV-cellen en kleine windmolens verzorgen 100% van de energiebehoefte. Regenwater wordt opgevangen op de bovenkant van de dijk en gefilterd door zand. Ongebruikte energie wordt opgeslagen in een ingenieus systeem: regenwater wordt opgepompt en opgevangen in een ondiepe geul op het grasdak. Het stroomt terug via een turbine om elektriciteit op te wekken, zo kan je spreken van een ‘natuurlijk accu’.

De verbouwde boerderij aan de voorzijde dient als voorbeeld voor verduurzaming van woonhuizen. De Klimaatark is ontwikkeld volgens de wensen van de gemeente Barendrecht. Het concept is aan te passen aan andere lokale omstandigheden en eisen. Als een Klimaatark klinkt als het antwoord op uw vraag, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Reacties (0)
Toon Verberg

Architectuur
Barendrecht (NL)
2009
Boerderij, autobanden, kas, resthout, kozijnen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project