Olympiakwartier

Almere is een van de snelst groeiende steden in Nederland en het Olympiakwartier zou het moderne tweede centrum van deze stad worden. In een stedenbouwkundig plan en concept van MVRDV was Superuse een van de gevraagde bureaus om het ontwerp van twee gebouwen te maken.

Sinkskin
Een expressieve huid gemaakt van lokaal geoogste roestvrijstalen aanrechtbladen is om een betonnen skelet van muren en vloeren heen gevouwen. Door het complexe patroon worden de aanrechtbladen van verschillende grootte en textuur samengesmolten tot een eenheid. Door alle kanten van het gebouw in te pakken en het op te tillen boven het maaiveld lijkt het gebouw te stralen als een parel op een te grote ketting.

Reel-Estate
Vier gestapelde huizen zijn op een smal plot geperst, waardoor de gevel boven de stoep uit geduwd is. Deze vormen zorgen voor balkons met panorama’s in de straat en laten meer daglicht toe in de woning. De licht gebogen vorm in het hout komt voort uit de gekromde vorm die kabelhaspel hout van zichzelf al heeft, waarmee dit simpele element zich laat zien als een gracieus architectonisch gebaar.

https://www.mvrdv.nl/projects/65/olympia-quarter

Reacties (0)
Toon Verberg

Architectuur
Almere (NL)
2009
Roestvrijstalen aanrechtbladen, kabelhaspelhout

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project