Pauze/Play

Voor Pauzelandschap Deventer ontwikkelde Superuse, in samenwerking met Pieter de Jong en grafisch vormgever Stefan Hoffmann een mobiele inrichting van de openbare ruimte. Pauze/Play bestaat uit drie basismodules die gemaakt zijn van transportpallets en bouwborden die in verschillende configuraties kunnen worden neergezet en gestapeld.

Pauze/Play activeert de openbare ruimte door gebruikers de mogelijkheid te geven een eigen opstelling te maken, maar ook de functionaliteit van de elementen daagt gebruikers uit tot activiteit. Als startopstelling zal een zelf programmeerbaar podium worden geplaatst en een tafel en bankenset die voor verschillende evenementen kunnen worden ingezet.

De titel verwijst zowel naar de locatie zelf waarop door de ontstane pauze ruimte is ontstaan voor spel. Maar Pauze/Play verbeeld ook de pauze die de materialen in hun kringloopproces maken. De tijdelijke opslag maakt de speelfunctie mogelijk.

Twee kunststof pallets zijn met een constructie van bouwborden aan elkaar verbonden tot een module. De modules hebben verschillende hoogtes en zijn stapelbaar en hanteerbaar. Podiumdelen kunnen met een connector gekoppeld en gezekerd worden. Sommige onderdelen zijn voorzien van een zonnepaneel of speaker en voegen zo extra functionaliteit aan het podium toe.

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Deventer (NL)
2012
Bouwbord, kunststof pallets, rubber transportband

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project