Recycloop, Festival a/d Werf

Voor Festival aan de Werf in Utrecht was een in het oog springend paviljoen nodig op het Neude. Op een verhoogde installatie kreeg Superuse het podium om van lokale restmaterialen een blikvanger neer te zetten.

De Recycloop verenigt tijdelijk de twee afvalstromen aanrechtbladen en regenwater in een glanzende installatie. De aanrechtbladen, afkomstig van gebouwen die gesloopt zouden worden, vormen de muren van een multifunctionele ruimte. Ze kunnen in verschillende vormen voorkomen en zijn eenvoudig te (de)monteren dankzij een handig bevestigingssysteem.

Als de zon schijnt, weerkaatst de Recycloop het licht als een discobal over het stadsplein. Aan de binnenkant schijnt de zon met lichtstralen door de gaten van de gootstenen, maar als het regent geven de wastafels beschutting.

Regenwater wordt opgevangen en opgeslagen en kan worden gebruikt binnen het grijswatercircuit van het paviljoen. Hiermee worden onder andere de toiletten gespoeld die door de bezoekers van het festival gebruikt worden.

Het materiaal afkomstig van dit paviljoen is daarna nog meerdere malen hergebruikt op andere locaties in Nederland en Belgiƫ.

Reacties (0)
Toon Verberg

Interventies
Utrecht (NL)
2007
Roestvrijstalen aanrechtbladen, bouwbord

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project