REwind Willemsplein

Voor Bureau Binnenstad van de Gemeente Rotterdam heeft Superuse een meubel ontworpen voor het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Op deze evenementenlocatie was een meubel nodig waar bezoekers van Rotterdam en met name Spido kunnen verblijven, maar dat ook tijdelijk verwijderd kan worden bij evenementen.

In Nederland worden jaarlijks 200 wieken naar de stort gebracht. Als wij ze kunnen onderscheppen dan maken wij hier stadsmeubilair van. Voor dit project vonden we windmolenwieken van ±6m lang, die in Friesland bijna afgevoerd zouden worden naar de vuilverwerking. Er waren negen van deze wieken beschikbaar, oorspronkelijk geproduceerd door STORK. Om deze negen wieken tot stadsmeubilair te transformeren hebben we betonblokken gemaakt die zwaar genoeg zijn om de lichte wieken op hun plek te houden. Het toeslag materiaal in het beton is voor 100% hergebruikt betonpuin uit Rotterdam. We hebben de bovenkant van de betonblokken schuin gemaakt, waardoor de staande wiek een licht knik krijgt en afwijkt van alle verticale elementen op het plein, zoals straatlantaarns en bomen.

Alle wieken zijn signaalrood geschilderd, om de grijze, versteende omgeving van het Willemsplein wat meer kleur te geven. Door de positie van de wieken goed te bepalen is een ergonomische zithouding verkregen, met veel variëteit in de aangeboden zitplaatsen. De zitdiepte varieert van stoel tot lounge.

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
Rotterdam (NL)
2012
Windmolenwieken, betonpuin

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project