Slotervloot Cinema

Aan de Sloterplas in Amsterdam West hebben wij een voorstel gedaan voor een volwaardige bioscoop. Het complete programma kan ondergebracht worden in een verzameling half op de wal getrokken vrachtschepen. Een zaal met 120 stoelen past uitstekend in een Rijnaak.

Het geheim van ons plan zit erin hoe we omgaan met het landschap. We laten het bestaande landschap intact, op zo’n manier dat het parkachtige karakter verder groeit. Het hoogteverschil in het terrein wordt benut om de boot iets schuin te leggen. Doordat de schepen als golfbrekers werken ontstaan zandstrandjes. Deze citybeach ligt ideaal gericht op de zon. Na zonsondergang vertoont de bios op een groot buitenscherm films, een float-in-cinema.

Doordat de schuine ligging van de schepen ontstaat binnenin de ideale aflopende bioscoopvloer. De klep van het laadruim wordt iets opgelicht, voor de juiste zaalhoogte. Stoelen komen overal vandaan. Wij vonden Fokker 50 vliegtuigstoelen op marktplaats. Isoleren van de bootwanden gaat eenvoudig met recycle-isolatie. Tevens geschikt voor de akoestische demping van de zaal.

Een mooie toevoeging aan de recreatiemogelijkheden rondom de Sloterplas in de vorm van hergebruikte vrachtschepen. Hiermee ontstaat een voorziening die op verschillende momenten van de dag een positief effect heeft op de omgeving.

Reacties (0)
Toon Verberg

Architectuur
Amsterdam (NL)
2010
Rijnaken (vrachtschepen), vliegtuigstoelen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project