Sterk 2.0

Na de verwoestende brand in 2008 werd voor de nieuwe huisvesting BK-City een team van vijf architectenbureaus ingezet. De renovatie en inrichting van de hele faculteit is gedaan door Braaksma en Roos, Fokkema Architecten, Winy Maas (MVRDV), Kossman De Jong en Octatube. Superuse werd gevraagd om aanvullend op deze vijf opnieuw de espressobar te ontwerpen. Ditmaal op basis van kozijnen van de gesloopte Zwarte Madonna van oud-decaan Carel Weeber in Den Haag.

Deze kozijnen waren door Superuse al eerder gebruikt voor de expositie OmBouwen / ReStructure in Stroom. Een deel van deze tentoonstelling is ook onderdeel geworden van de nieuwe Espressobar. Hiermee blijft het oorspronkelijke doel van Sterk1 overeind. Met paviljoens in het interieur van bouwkunde laten zien hoe verschillende vormen van architectuur er uit kunnen zien.

De espressobar zelf is veel functioneler dan het vorige ontwerp, omdat het nu specifiek voor dit doel ontworpen is. In de aankleding van de ruimte is gekozen om meer zitgelegenheid op te nemen en een aantal sfeervolle Parici lampen op te hangen. Het is voor studenten en docenten wederom een favoriete ontmoetingsplek binnen het faculteitsgebouw.

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
Delft (NL)
2008
Aluminium kozijnen, bouwborden, parfumreclame

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project