Espressobar Sterk

Sinds Parasite Paradise tourde de MRS langs verschillende kunst- en architectuurmanifestaties in Nederland. Ze diende onder andere als decor voor een modeshow, als bouwloods voor Villa Welpeloo en als populaire Espressobar op de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft.

De MRS kwam in Delft terecht op initiatief van de toenmalige decaan Wytze Patijn. Hij wilde een plek voor goede koffie op de faculteit en zocht naar een manier om een Espressobar op de begane grond te realiseren. Dit gecombineerd met de wens om nieuwe ontwikkelingen in de architectuur zichtbaar en tastbaar te maken in het faculteitsgebouw.

Het in het architectuurjaarboek 2003/2004 gepubliceerde paviljoen van restmaterialen was een perfecte match. Het mobiele Miele Ruimte Station is verbouwd tot Espressobar en voorzien van een aantal vliegtuigstoelen die gemonteerd zijn op onderdelen van wasmachines. Als de bar gesloten is zijn de vleugels naar beneden, als de vleugels omhoog zijn krijg je de beste koffie van de TU Delft.

Hoewel de Espressobar de brand in 2008 overleefde die de faculteit in as heeft veranderd, werd hij samen met het gebouw afgebroken. Een aantal van de stoelen zijn wel bewaard gebleven, de MRS is later herbouwd als reizend paviljoen voor evenementen.

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
Delft (NL)
2007
Wasmachines, printplaten, vliegtuigstoelen, bouwborden, vliegtuigriemen

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project