Villa Welpeloo Interieur

Het interieur begint bij een centrale berging waar vlakken naar buiten vouwen die een tentoonstellingsruimte maken waar schilderijen uit de collectie van de bewoners getoond worden. Om de schilderijen goed uit te laten komen is het interieur terughoudend. Alle stopcontacten en elektra voor verlichting zijn weggewerkt in de muren.

Al het vaste meubilair heeft een verticale vlakverdeling die gelijk is aan de hoogte van de treden. Dit verticale ritme is speels gebruikt om verschillende functies binnen het meubilair een plek te geven. De trap en de inrichting hebben dezelfde verzameling terughoudende kleuren, uitgaand van tinten bruin, zwart en grijs. Aan de binnenzijde van het meubilair komt het opmerkelijke materiaalgebruik naar voren, bouwborden zijn laden en kasten geworden.

Op de vloer van de studio en de salon van de villa is een goederenlift ingebouwd; een bouwlift die gebruikt is tijdens de bouw om de staalconstructie te monteren. In rust is de lift verborgen voor het oog. De schilderijen aan de muur worden verlicht door speciale armaturen, gemaakt van de baleinen van kapotte paraplu’s. Het armatuur is speciaal ontworpen en gemaakt voor deze villa door studio En-Fer uit Utrecht. Het daglicht dat binnenkomt door de grote ramen kan gedimd worden door speciale gordijnen, van origine vooral toegepast in kassen. Door de reflecterende folie die erin verwerkt is hebben ze ook een isolerende werking.

Team:
Jan Jongert, Jeroen Bergsma, John Bosma, Frank Feder, Jos de Krieger, Tanja Lina, Caroline Karmann

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
Enschede (NL)
2009

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project
Contact