Vliegveld Valkenburg – Gebouw 356

Het Rijksvastgoedbedrijf wilde de voormalige vliegtuigwerkplaats op oud-marinevliegkamp Valkenburg duurzaam transformeren naar inspirerende werkomgeving voor hightech-bedrijven.

Een binnenstraat verbindt de verschillende delen en functies van het gebouw. De robuuste constructie geeft elke unit een grote indelingsflexibiliteit geschikt voor verschillende doeleinden: flexplekken, kantoor, productie, testen en onderwijs. Een groot deel van de gevel is opengebroken en kozijnen laten nu veel licht binnen. Ook is meer glas toegepast in de binnenstraat van het gebouw. Dit zorgt voor een open en transparante sfeer.

De toegepaste materialen bestaan uit materialen uit de aanpassing van het gebouw zèlf aangevuld met kunststof kozijnen geoogst uit woningbouwrenovatie. Waterstofcellen en speciale windturbines op het dak zorgen met zoutacccu’s voor de groene energie van het gebouw.

Volgens de opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf: ‘’Dit gebouw naar ontwerp van Superuse is uniek; de onlangs eerste gehuisveste bedrijven profiteren van een plek met aandacht voor circulariteit, innovatie en energieopwekking’’.

Volgens de huurder Unmanned Valley: ‘’Complimenten voor jullie ontwerp. Het is open en transparant, mensen kunnen elkaar makkelijk ontmoeten. Op die manier kan er samenwerking, kruisbestuiving en innovatie ontstaan’’.

Reacties (0)
Toon Verberg

Architectuur
Katwijk aan Zee (NL)
2020
Kunststof kozijnen, eigen kozijnen, gevelbeplating, isolatiemateriaal, heraklietplaat

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project