Speeltuin Wikado

Voor de stichting “Kinderparadijs Meidoorn” heeft Superuse een nieuwe speeltuin ontworpen op hun perceel van 1200 m2. De bestaande speeltuin was in slechte staat en toe aan renovatie. Superuse bracht de oude situatie in kaart en selecteerde de elementen die geschikt waren voor hergebruik in een nieuwe speeltuin. Na deze stap is een ontwerp gemaakt.

Vijf afgedankte windmolenwieken zijn rondom een bestaande betonnen cirkel geplaatst en worden gebruikt om een doolhofachtige ruimte te creëren met een pannakooi in het midden. De basis van de wieken is ingezet als vier torens, elk met een eigen karakter. De afgezaagde delen liggen verspreid door de tuin en verbinden de torens met elkaar. Tussen deze torens hangt een klimnet, maar voorkomt ook dat ballen in de tuinen van de buren terechtkomen. Door het hergebruik besparen we ongeveer 90% CO2-uitstoot ten opzichte van een normale speeltuin.

De abstracte vorm van de wieken geeft kinderen de vrijheid om te fantaseren waar en wat ze spelen. De ene keer zijn ze piraten op een schip, een volgende keer prinsessen in een kasteel of konijnen in een hol. Het aanspreken van de creativiteit van de kinderen is een van de mooiste dingen die deze speeltuin doet.

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
Rotterdam (NL)
2007
Windmolenwieken, glijbanen, stoeptegels

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project