Kantoor Zeppa

Zeppa is een creatief bureau. Voor de meest complexe problemen creëren ze simpele designoplossingen. Als het even kan, dragen ze met hun werk bij aan een betere maatschappij. Toen ze ons vroegen of we konden helpen met hun interieur zeiden we vanzelfsprekend “ja!”.

Hun kantoor zit in een voormalig Shell laboratorium in Amsterdam Noord, tegenwoordig A-Lab geheten. Ze wilden graag 6 volwaardige werkplekken, een vergaderkamer, een zithoek, een keuken, opslag én een nette opgeruimd kantoor zonder alle spullen in het zicht. Dit moest allemaal gebeuren op minder dan 50m2.

Omdat ruimte schaars was moesten we slim met het programma omgaan. Het ontwerp speelt hierop in door de bureaus en kastjes verspringend op te stellen, zodat bureaus iets dichter bij elkaar konden staan. Ook is de vergaderkamer, lunchruimte, opslag en pantry één ding geworden, waarbij de garderobewand aan de keukenkastjes is vastgemaakt.

Door deze slimme oplossingen kon de ruimte toch goed en efficiënt ingedeeld worden, waarbij de opslag op wielen zorgt voor enige flexibiliteit in de inrichting. De ruimte is helemaal af door het omdraaien van de TL verlichting, het toevoegen van zonwering, het aanbrengen van kleurrijke accenten en groene planten.

Reacties (0)
Toon Verberg

Design
Amsterdam (NL)
2017
Bouwbord, systeemplafond, meubilair, verlichting

Contact
Laten we het hebben over uw volgende project