Blade Made speeltuin

Jaar

2009

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Stichting Kinderparadijs Meidoorn

Voor de stichting “Kinderparadijs Meidoorn” heeft Superuse een nieuwe speeltuin ontworpen op hun perceel van 1200 m2. De bestaande speeltuin was in slechte staat en toe aan renovatie. Superuse bracht de oude situatie in kaart en selecteerde de elementen die geschikt waren voor hergebruik in een nieuwe speeltuin. Na deze stap is een ontwerp gemaakt.

Lunch table, diving board and more.

Vijf afgedankte windmolenwieken zijn rondom een bestaande betonnen cirkel geplaatst en worden gebruikt om een doolhofachtige ruimte te creëren met een pannakooi in het midden. De basis van de wieken is ingezet als vier torens, elk met een eigen karakter. De afgezaagde delen liggen verspreid door de tuin en verbinden de torens met elkaar. Tussen deze torens hangt een klimnet, maar voorkomt ook dat ballen in de tuinen van de buren terechtkomen.

Blade Made playground on the beach in Terneuzen.

Door het hergebruik besparen we ongeveer 90% CO2-uitstoot ten opzichte van een normale speeltuin.

Boardwalk towards the playground.

Naast de wieken zijn de glijbanen en stoeptegels hergebruikt. De stoeptegels zijn verticaal toegepast, waardoor het oppervlak kleiner werd, en de versteende speeltuin met een valondergrond van houtsnippers beter om kan gaan met piekbuien.

De abstracte vorm van de wieken geeft kinderen de vrijheid om te fantaseren waar en wat ze spelen.

Blade turned into climbing structure.

De ene keer zijn ze piraten op een schip, een volgende keer prinsessen in een kasteel of konijnen in een hol. Het aanspreken van de creativiteit van de kinderen is een van de mooiste dingen die deze speeltuin doet.

Beautiful interior space for the playground in Rotterdam.
Terug naar Projectstrategie
Meer info over het project
vorig project
Next project

Project
Archive

Project view
Map view