KEVN – Expo, Food & Drinks

Jaar

2020

Locatie

Eindhoven

Opdrachtgever

Woningcorporatie Sint Trudo

KEVN is het huis van makers en kijkers. Met studio’s, exposities en een bar in het groen. Superuse werd benaderd om vorm en inhoud te geven aan de transformatie van de monumentale school aan de Galileïstraat in Eindhoven. Door plaatsing van een paviljoen met een programma wat aansluit op de wensen van zowel de gebruikers van het schoolgebouw en de omgeving, wordt een verbinding gemaakt met de overkant van de straat en de rest van Woensel-West.

Old school and new pavilion side by side.

De monumentale school met zijn kenmerkende gangen is gerenoveerd. Door de drie hoge ramen aan de achterzijde van het gebouw te vervangen voor deuren is de school met het achterliggende plein verbonden. De plaatsing van een extravert paviljoen voor de introverte school heeft ervoor gezorgd dat een deel van het plein extra is omkaderd en daardoor is er nieuw leven ontstaan.

The hallway that connects the pavilion and the old school.

Het nieuwe gebouw is helemaal droog gebouwd, waardoor het demontabel is en gemakkelijk ergens anders opnieuw kan worden opgebouwd.

Het paviljoen is grotendeels gebouwd uit hergebruikt materiaal. Een aantal materialen, waaronder de stelcon-platen en de stalen profielen in de fundering komen zelfs van erg dichtbij: Strijp-S. De spanten uit een oude kippenschuur springen het meest in het oog. Deze zijn bewerkt en verzaagd zodat ook de gordingen van dit hout gemaakt konden worden. Het paviljoen is niet gebouwd op een paalfundering, daarom moest de fundering erg zwaar worden. Er zijn drie lagen stelcon-platen aanwezig in de vloer om het nodige gewicht te creëren.

Sitting area in the KEVN pavilion.
Terug naar Projectstrategie
Meer info over het project
Vorig project
Volgend project